sud-rozblokuvav-protseduru-prozorogo-diplomuvannya-moryakiv

Суд розблокував процедуру прозорого дипломування моряків

 • 647254 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Шостий апеляційний адміністративний суд розблокував процедуру прозорого дипломування моряків. Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні Шостий апеляційний адміністративний суд своїм рішенням скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду, якою заборонив нам виконувати повноваження, передбачені постановою №1499. Через це прозора процедура дипломування була заблокована, а моряки ніяким чином не могли отримувати кваліфікаційні документи», - написав Ігнатенко.

Також він пояснив, що означає рішення суду.

«Перше. Вже від сьогодні моряки знов можуть отримувати послуги з дипломування в прозорий та законний спосіб, визначений постановою №1499. До того ж до постанови вже затверджені зміни, які так чекала морська спільнота. Тому, сьогодні Адміністрація судноплавства знов починає видачу кваліфікаційних документів та чекає на наших клієнтів», - повідомив Ігнатенко.

По-друге, за його словами тепер є можливість запуску послуг для моряків на порталі «Дія».

«Спочатку буде проведений бета-тест функціонала, певна група моряків протестують сервіс, а після відбудеться повноцінний запуск послуги. І це справді дуже важливо», - написав Ігнатенко.

Але, він зазначив, що боротьба в судах продовжується.

«Я вже розповідав, що загалом до судів України було подано 31 позовну заяву. Фактично вони направлені на те, щоб оскаржити ліквідацію ІППДМ та заборонити Адміністрації судноплавства виконувати повноваження пов’язані з дипломуванням. А отже зберегти корупційні схеми в дипломуванні моряків», - зазначив Ігнатенко.

Доповнення

Раніше суд розблокував ліквідацію Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ).

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд розблокував процедуру прозорого дипломування моряків

     • 647254 переглядiв

    Мінкульт: на баланс Лаври повернуто 74 об'єкти

     • 657881 переглядiв