ukenru
sud-pro-zaminu-umovnogo-terminu-navalnomu-na-realniy-perenesli-advokat

Суд про заміну умовного терміну Навальному на реальний перенесли - адвокат

 • 14247 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Суд про заміну умовного терміну російського опозиціонера Олексія Навального переноситься з 29 січня на 2 лютого. Захист політика має намір оскаржити рішення суду. Про це в ефірі телеканалу "Дождь" повідомила адвокат Навального Ольга Михайлова, інформує УНН.

"Перенесено на 2 лютого. Суд повністю погодився з доводами начальника УВС по міському округу Хімки, який виніс подання про необхідність затримання Навального на 30 діб", - оголосила Михайлова.

За словами адвоката, судом були використані норми закону, які не передбачають затримання на 30 діб умовно засуджених.

"Дану постанова ми, безумовно будемо оскаржувати, як повністю невідповідну закону. Будемо подавати скаргу найближчим часом", - зазначила адвокат.

Нагадаємо, сьогодні, 18 січня, Хімкинський міський суд заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 30 діб.

Після цього Навальний закликав людей виходити на вулиці.

Крім цього, представники штабів російського опозиціонера Олексія Навального, заарештованого на 30 діб, готуються до мітингів по всій території Росії 23 січня.

Слід зазначити, що суд над Олексієм Навальним по запобіжному заходу проходив прямо в відділі поліції в Хімках, куди політик був доставлений після затримання.

Відзначимо, що відбувати 30-денний термін арешту в Москві в слідчому ізоляторі № 1 Федеральної служби виконання покарань, який має неофіційну назву "Матроська тиша".

До початку засідання суду Навальний перебував під вартою близько 15 годин. Весь цей час до політика під різними приводами не пускали адвокатів. Політика, затриманого увечері 17 січня на паспортному контролі в аеропорту Шереметьєво після повернення в Росію, доставили у Другий відділ поліції управління МВС Росії по місту Хімки. Там він провів ніч.

Навальний прилетів в Шереметьєво з Берліна, де лікувався після отруєння отрутою "Новачок". Літак компанії "Побєда", на якому летів політик, спочатку повинен був приземлитися у Внуково, але перед посадкою лайнер перенаправили в інший аеропорт.

У прикордонній зоні - до того, як політик перетнув російський кордон - Навального зупинили поліцейські, які діяли за розпорядженням ФСВП.

У відомстві оголосили, що політик перебуває в розшуку "за багаторазові порушення випробувального терміну" у справі "Ів Роше". ФСВП звинувачує Навального в тому, що він не виконує обов'язки умовно засудженого і ухиляється від контролю інспекції, тому відомство зажадало замінити йому умовний термін на реальний. До обрання запобіжного заходу судом Навальний буде перебувати під вартою, заявили у ФСВП.

Українські Національні Новини

Політика