ukenru
styaguvannya-rosiyskikh-viysk-do-ukrayinskikh-kordoniv-bayden-zayaviv-scho-gotuye-zakhodi-dlya-strimuvannya-putina

Стягування російських військ до українських кордонів: Байден заявив, що готує заходи для стримування Путіна

 • 24426 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Президент США Джо Байден заявив, що готується низка ініціатив проти Росії. Зокрема, на випадок вторгнення російських військ в Україну. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Цитата

“Президент США Джо Байден у п’ятницю заявив ЗМІ, що він готує “найбільш всеосяжний та змістовний набір ініціатив, щоб значно ускладнити пану Путіну подальші кроки та дії, до яких, як побоюються люди, він може вдатись”, — йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що Байден також наголосив, що перебуває у постійному контакті із союзниками у Європі та Україною.

Заява президента США прозвучала на тлі попередніх заяв представників Сполучених Штатів та НАТО про те, що Росії доведеться заплатити значну ціну у разі продовження агресії проти України.

Доповнення

Повідомлялося, що Сполучені Штати готові до вжиття негайних та рішучих заходів у разі ескалації агресії РФ проти України.

Також в США попередили, що поновлення російської агресії проти України призведе до "серйозних наслідків".

Контекст

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.
Тиждень тому аналітики Conflict Intelligence Team повідомили про рекордне скупчення російських військ на українському кордоні. Дані свідчать про те, що чисельність військ і техніки може зрости найближчим часом.

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія готується до нападу на країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі і Маріуполі Донецької області і вторгнення через сусідню Білорусь.
При цьому він зазначив, що таким атакам передуватиме серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися.

Україна, зі свого боку, в додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряної, протиракетної і безпілотної захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї “Патріот” і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Українські Національні Новини

Політика