ukenru
strilka-ukrzaliznitsi-viznano-nevinnim-ta-nagorodzheno

Стрілка "Укрзалізниці" визнано невинним та нагороджено

 • 11177 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Дії співробітника "Укрзалізниці", який застосував зброю до хуліганів в електричці, визнано правомірними. Про це УНН повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".

Повідомляється, що кримінальне провадження щодо стрілка воєнізованої охорони "Укрзалізниці", який застосував табельну зброю, щоб усунути загрозу безпеці пасажирів приміського електропоїзда та локомотивної бригади закрито. Встановлено, що стрілець 4 розряду стрілецької команди станції Миронівка у тій ситуації діяв відповідно до службових обов’язків та вимог чинного законодавства. Керівництвом акціонерного товариства його також нагороджено знаком "Залізнична Слава" ІІІ ступеня.

Нагадаємо, 12 лютого о 17:30 на зупиночній платформі Карапиші-2 до першого вагона приміського електропоїзда сполученням Миронівка — Козятин зайшли троє осіб, які під дією алкоголю або наркотичних речовин знаходилися у вкрай агресивному стані. Спочатку молоді люди порушували громадський порядок і ображали пасажирів, потім узялися нищити салон приміського електропоїзда та спробували проникнути до кабіни машиніста.

Стрілок воєнізованої охорони регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Укрзалізниця" звернувся до агресивних молодиків з вимогою припинити протиправні дії, попередивши хуліганів про можливість застосування ним зброї в разі продовження цих дій. У відповідь зловмисники скоїли напад на працівника воєнізованої охорони, намагаючись відібрати зброю. Відчуваючи небезпеку з боку зловмисників, стрілок застосував табельну зброю, щоб усунути загрозу безпеці пасажирів приміського електропоїзда та локомотивної бригади. 

Після цього випадку почалось розслідування Рокитнянським районним відділом поліції, де було відкрите кримінальне провадження. Наразі слідчі дії закінчено й винесено постанову від 30.03.2019 р. про закриття кримінального провадження у зв’язку з встановленою відсутністю в діях стрілка складу кримінального правопорушення ст. 124 КК України.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що 12 лютого в електричці сталась стрілянина, є постраждалі

Українські Національні Новини

Суспільство