stoltenberh-spodivaietsia-shcho-ukraina-pryiednaietsia-do-nato-protiahom-desiaty-rokiv

Столтенберг сподівається, що Україна приєднається до НАТО протягом десяти років

 • 29699 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що в найближчі 10 років Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. Про це він заявив в інтерв'ю агентству dpa, витяги з якого публікують німецькі ЗМІ в п'ятницю, 5 липня, пише УНН.

Деталі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє tagesschau, хотів би, щоб Україна приєдналася до оборонного альянсу протягом наступного десятиліття. "Я дуже сподіваюся, що Україна буде союзником", - відповів Столтенберг в інтерв'ю інформаційному агентству dpa, відповідаючи на запитання про можливе розширення альянсу в найближчі десять років.

Окрім того, напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, Столтенберг, як зазначає DW, закликав до нарощування військової допомоги Україні.

"Чим сильніша наша підтримка, тим швидше може закінчитися ця війна. Чим більше ми прихильні до довгострокової перспективи, тим швидше війна може закінчитися", - сказав Столтенберг, якого цитує tagesschau.

За словами Столтенберга, як зазначає DW, російський президент володимир путін реалізує в Україні стратегію затягування часу, сподіваючись послабити рішучість Заходу.

"путін вважає, що зможе пересидіти нас. Ми повинні переконати його в тому, що він не зможе пересидіти нас, і тоді це створить умови для закінчення війни", - заявив Генсек НАТО.

НАТО на саммите предложит Украине "конкретные пути" относительно членства - чиновник Госдепа04.07.2024, 09:28

Популярні

Новини по темі

Україна зібрала понад 3 млн тонн зерна нового врожаю

 • 20226 переглядiв