ukenru
stoltenberg-poklikav-moskvu-na-samit-radi-nato-rosiya-nazvano-temi-dlya-obgovorennya

Столтенберг покликав Москву на саміт Ради НАТО - Росія: названо теми для обговорення

 • 21398 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав Москву провести засідання Ради НАТО - Росія. Про це він сказав німецькому виданню Die Welt, передає УНН.

Деталі

Як заявив Столтенберг, НАТО відправило запрошення на зустріч понад рік тому, однак позитивної відповіді не послідувало.

Генсек Альянсу назвав дві основні теми, які НАТО має намір обговорити з Москвою. Так, Столтенберг заявив про необхідність взаємного обміну інформацією про військові маневри "для запобігання непорозумінь і можливої ​​ескалації".

Другою можливою темою Генсек НАТО називає досягнення "прозорості" у військовій активності кожної зі сторін для уникнення непередбачених ситуацій.

Цитата:

"Відносини НАТО і Росії за останній час досягли рівня, нижче якого не опускалися з часів закінчення холодної війни. Ведення діалогу - кращий спосіб подолання напруженості", - підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо

31 травня Єнс Столтенберг, у відповідь на заяву Росії створити на західному кордоні 20 нових військових з'єднань, заявив, що НАТО готове захищати своїх союзників.

6 червня Столтенберг зазначив, що в НАТО готові захищатися від погроз Москви і Мінська. Наступну заяву було зроблено в контексті застереження РФ і Білорусі від дестабілізації обстановки на східному фланзі Альянсу.

Українські Національні Новини

Новини Світу