stoltenberg-nazav-tsili-radi-ukrayina-nato

Столтенберг назав цілі Ради Україна-НАТО

 • 406400 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Ради Україна-НАТО була створена, зокрема, для зміцнення політичних зв'язків між Києвом та Альянсом та щоб Україна ще ближче підійшла до стандартів НАТО. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної пресконференції із Зеленським на саміті НАТО, передає кореспондент УНН.

«Заснування Ради Україна-НАТО – це один з трьох елементів пакета, який ми узгодили сьогодні для того, щоб забезпечити, те, щоб Україна ще ближче підійшла до стандартів НАТО. Ціль цього зміцнити також політичні зв'язки між Україною та НАТО. Рада відрізняється від попередньої комісії. Перш за все й найважливіше те, що це Рада, яка має право приймати рішення. Це не те, що 31 член Альянсу зустрічається з партнером, ні – це всі разом зустрічаються на рівних», - розповів Столтенберг.

За його словами, передбачені зустрічі на рівні голів урядів, міністрів та на військовому рівні.

Цитата

«Це буде важливішою політичною установою, ми зможемо працювати як рівні. Це я (також – ре.) одним із кроків, щоб рухатися на шляху до членства», - сказав Столтенберг.

На запитання, чи зможе Угорщина заблокувати засідання Ради, Столтенберг відповів: «У Раді буду головувати я, тому ніхто блокувати індивідуально не буде. У нас можуть проводитися кризові консультації. Якщо Зеленський захоче долучитися – ніхто не блокуватиме».

Доповнення

Лідери країн НАТО на Вільнюському саміті у вівторок оприлюднили підсумкове комюніке, у якому йдеться, що майбутнє України в НАТО, і вона отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після Вільнюського саміту 11 липня заявив, що лідери НАТО ухвалили скасувати План дій щодо членства України. Крім цього, вони підтримали надання багаторічної програми допомоги Києву та створення нової Ради НАТО-Україна замість Комісії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Столтенберг назав цілі Ради Україна-НАТО

     • 406400 переглядiв