stoltenber-rozpoviv-pro-shcho-yshlos-na-zasidanni-rady-ukraina-nato

Столтенбер розповів про що йшлось на засіданні Ради "Україна-НАТО"

 • 25308 переглядiв

На засіданні Ради Україна-НАТО в Брюсселі Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав посилення військової підтримки України з боку союзників, включаючи допомогу з протиповітряної оборони, боєприпасів і тренувань, але наголосив на необхідності більшої і сильнішої допомоги, щоб допомогти Україні захиститися від російського вторгнення.

Сьогодні, 4 квітня, у Брюсселі пройшло чергове засідання ради Україна-НАТО Про підсумки цієї зустрічі розповів Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу журналістам, передає  УНН.

Сьогодні я головував на засіданні Ради Україна-НАТО. … Я вітаю, що члени Альянсу продовжують активізувати роботу з новими важливими оголошеннями. … Але нам потрібно зробити ще більше. І ми повинні поставити нашу підтримку на ще міцнішу та міцнішу основу.

– наголосив Столтенберг.

Деталі

Столтенбер також зауважив, що ситуація на українському фронті залишається серйозною. Україні потрібно більше протиповітряної оборони, більше боєприпасів і ще більше допомоги від партнерів.

В той же час, Столтенберг зробив проміжний підсумок того, що вдалось досягти останнім часом у питанні військової підтримки України:

  • майже 600 мільйонів євро з Німеччини були адресовані на «чеську ініціативу» допомоги Україні з артснарядами.
  • В допомогу українським військовим передадуть 10 000 дронів зі Сполученого Королівства.
  • Франція пообіцяла надати більше ракет і бронетехніки для захисту українців. 
  • А Фінляндії анонсувала новий пакет допомоги Україні на 188 мільйонів євро.

Генеральний секретар НАТО також додав, що вчора члени Альянсу погодилися просуватись у плануванні посилення ролі НАТО в координації необхідної допомоги з безпеки та підготовки для України. Та пообіцяв, що ця робота триватиме в наступні тижні.

Рада Україна-НАТО зібралася у Брюсселі: Столтенберг анонсував обговорення нагальних потреб України04.04.24, 12:16

Популярні

Новини по темі

Кіпер анонсував одеську бавовну

 • 61210 переглядiв