stefanishyna-v-zakonoproekti-pro-natsmenshyny-ye-chitki-zapobizhnyky-proty-movy-derzhavy-ahresora

Стефанішина: в законопроекті про нацменшини є чіткі запобіжники проти мови держави-агресора

 • 32032 переглядiв

Віце-прем'єр-міністр Стефанішина підтвердила, що законопроект зберігає права національних громад та підтверджує відданість інтеграції до ЄС.

Урядовці разом з парламентарями доопрацювали законопроект щодо змін до деяких законів у частині прав національних меншин. Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина і наголосила – у документі є чіткі запобіжники проти мови держави, передає УНН.

Деталі

Стефанішина зазначила, що разом з парламентарями доопрацювали внесений урядом до ВР законопроект щодо змін до деяких законів у частині прав національних меншин (спільнот). Належна імплементація рамкового законодавства неможлива без внесення змін у спеціальне законодавство. Саме тому з урахуванням міжнародних практик, рекомендацій Венеційської Комісії та у консультаціях з нацспільнотами було підготовлено пакет змін до ряду законів.

Законопроект жодним чином не передбачав перегляд чинних норм щодо мови держави-агресора. Це була завжди принципова для нас позиція. Однак для зняття будь-яких побоювань та застережень, працюючи спільно з парламентарями та представниками громадськості, ми додатково посилили запобіжники. Що стосується прав національних спільнот, всі положення законопроекту були збережені 

- зазначила Стефанішина.

Додамо

За її словами, "на сьогодні маємо хороший узгоджений між фракціями проект закону, що не залишає можливостей для двозначностей".

"Вірю, що розрив з російсько-радянським спадком є остаточним і безповоротнім. І найкращою гарантією цього є наша інтеграція в ЄС. Впевнена, тут не може бути розбіжностей", - резюмувала Стефанішина.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила законопроект №9610 про внесення змін до закону "Про національні меншини (спільноти) України" щодо деяких питань реалізації прав і свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот) України.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові через зсув ґрунту загинули двоє газовиків

     • 32252 переглядiв