stefanchuk-vpershe-zustrivsya-z-novobranim-prezidentom-latviyi-obgovorili-maybutnye-ukrayini-v-yes-ta-nato

Стефанчук вперше зустрівся з новобраним президентом Латвії - обговорили майбутнє України в ЄС та НАТО

 • 479618 переглядiв

Цитата

«Перша міжнародна зустріч новообраного Президента Латвії Едгарса Рінкевичса. Разом із спікерами парламентів Латвії, Литви, Естонії, Польщі та Німеччини сьогодні обговорюємо майбутнє ЄС та НАТО, і майбутнє України в Європейському Союзі та Північноатлантичному Альянсі», - написав Стефанчук.

Він передав слова вітання від Президента України Володимира Зеленського Президентові Латвії.

«Перше, що сказав Едгарс Рінкевичс, — Латвія буде всебічно підтримувати Україну до повної Перемоги! Всі країни зараз обʼєднані у допомозі Україні і захисті східного флангу Європи, зазначила Спікерка Парламенту Литви Вікторія Чмілітє-Нільсен. Важливі слова від Президентки Бундестагу Бербель Бас, що «як спікери своїх парламентів, ми підтримуємо шлях України до НАТО», - повідомив Стефанчук.

Стефанчук зазначив, що цінує позицію Маршалка Сенату Польщі Ельжбети Вітек у тому, що з Україною Альянс стане сильнішим.

«Вдячний за слова Спікера Парламенту Естонії Лаурі Хуссара, що Україна має отримати чіткі дороговкази до НАТО на саміті у Вільнюсі. Декілька днів залишається до історичної події у Вільнюсі. І, безперечно, членство України в Альянсі — наша стратегічна мета. Тому я дякую парламентам за підтримку нашого членства в НАТО!», - наголосив Стефанчук.

Також він висловив вдячність за готовність парламентів допомогти Україні інтегруватися до ЄС.

Доповнення

Вступ України до НАТО підтримала приблизно три чверті членів Альянсу. 

Президент України Володимир Зеленський та лідер Польщі Анджей Дуда у Луцьку обговорили майбутній саміт НАТО, який пройде у Вільнюсі 11-12 липня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Масштабну пожежу на АЗС в Києві ліквідовано

     • 546747 переглядiв