ukenru
startap-iz-izrayilyu-rozpochav-virobnitstvo-akumulyatoriv-dlya-elektromobiliv-zdatnikh-povnistyu-zaryadzhatisya-za-10-khvilin

Стартап із Ізраїлю розпочав виробництво акумуляторів для електромобілів, здатних повністю заряджатися за 10 хвилин

 • 39195 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Стартап з Ізраїлю StoreDot почав експериментальне виробництво акумуляторів з ультрашвидкою зарядкою. Батареї планує випускати великий китайський виробник EVE Energy. Про це повідомляє УНН з посиланням на
Electrek.

Деталі

Стартап працює над виробництвом нових типів тягових батарей зі збільшеною швидкістю зарядки, заповнити акумулятор повністю можна всього за 10 хвилин. Він має форм-фактор 4680, тобто діаметр 46 мм і висоту 80 мм. 

Сьогодні для повної зарядки акумулятора електромобіля потрібно кілька годин. Навіть в режимі швидкої зарядки на повне відновлення заряду акумулятора, наприклад, Tesla Model 3, буде потрібно близько години. Це принципово відрізняє електромобілі від традиційних бензинових машин та обмежує їх сферу використання.

Відомо, що поки випуск батарей організований в експериментальному форматі: потрібно уточнити, як продукт функціонує і чи можна виходити з ним на ринок. Зараз розробники поширюють товар серед автовиробників, щоб ті змогли провести випробування нових елементів живлення у складі електромобілів.

Стартап збирається організувати масовий випуск своїх акумуляторів в типорозмірі 4680. Запуск виробництва запланований на 2024 рік.

Нагадаємо

Ізраїль заявив, що розпочав випробування масивної надувної системи виявлення ракет, призначеної для зависання на великій висоті та виявлення загроз на великій відстані.

Українські Національні Новини

Технології