starmer-zaiavyv-shcho-brytaniia-podvoit-pidtrymku-ukrainy

Стармер заявив, що Британія "подвоїть" підтримку України

 • 28688 переглядiв

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив про подвоєння підтримки України та прийняв запрошення відвідати країну. Зеленський став першим іноземним лідером, який особисто виступив на зустрічі британських міністрів з 1997 року.

Прем’єр-міністра Великої Британії Кір Стармер заявив, що країна "подвоїть" підтримку України. Також він прийняв сьогодні вранці запрошення відвідати Україну знову в майбутньому. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Guardian.

Стармер назвав візит Володимира Зеленського на Даунінг-стріт "справжньою частиною історії".

Кабінет міністрів Британії вітав Президента України стоячи, оскільки він став першим іноземним лідером, який особисто виступив на зустрічі міністрів з 1997 року.

Це дуже, дуже важлива зустріч для нас, і вам тут дуже раді. Для мене справжнє задоволення та привілей вітати вас сьогодні вранці на Даунінг-стріт. Це справжня частина історії

- сказав прем'єр-міністр.

За його словами, те, що президент став першим іноземним лідером 21-го століття, який звернувся до кабінету міністрів особисто, демонструє "те, яку повагу ти (Зеленський – ред.) маєш... у цій країні та в усьому світі".

Стармер сказав, що Україна має "непохитну підтримку" Великої Британії і що агресію росії "не можна пробачити і вона не може залишитися безкарною".

Окрім того, премєр заявив, що Британія "подвоїть" підтримку України, і підтвердив, що прийняв сьогодні вранці запрошення відвідати Україну знову в майбутньому.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед урядом Британії закликав прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера продемонструвати своє лідерство щодо "далекобійності" України.

Під час робочого візиту до Великої Британії Володимир Зелнеський мав зустріч з британським монархом Чарльзом III.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Стармер заявив, що Британія "подвоїть" підтримку України

     • 28688 переглядiв