starinnia-strimko-zrostaie-v-pevnykh-vikovykh-hrupakh-nove-doslidzhennia-vyiavylo-dvi-osnovni-khvyli

Старіння стрімко зростає в певних вікових групах: нове дослідження виявило дві основні хвилі

 • 15710 переглядiв

Нове дослідження показало, що найбільші зміни в організмі людини відбуваються у віці 44 і 60 років. Вчені виявили трансформації в молекулах, пов'язаних з метаболізмом та імунною системою.

Ознаки старіння швидше проходять через два періоди швидких змін протягом життя. Дослідження, опубліковане в журналі "Nature Aging", визначає які саме, передає УНН.

Деталі

Нове дослідження, в ході якого відстежувалися люди віком від 25 до 74 років, показало, що дві основні хвилі старіння відбуваються у 44 і 60 років.

Вчені вивчили дані 108 людей, які, серед іншого, здавали кров кожні кілька місяців протягом кількох років. Вони також задавали зразки шкіри, фекалій, крові, носа та рота кожні кілька місяців протягом майже 7 років.

Дослідники оцінили 135 різних молекул (РНК, білки та метаболіти) та мікробіоми (бактерії, віруси, які живуть у кишечнику та шкірі учасників).

Вчені виявили, що найбільша трансформація відбулася у віці 44 роки, а потім знову у віці 60 років.

У старінні людей можуть бути "винні" динозаври31.12.23, 05:00

У людей у віці 40 років група виявила зміни в кількості молекул, пов'язаних, зокрема, з алкоголем, кофеїном і жировим обміном. У людей, яким більше 60 років, спостерігалися зміни, пов'язані з вуглеводним і кофеїновим обміном, імунною регуляцією і функцією нирок, серед іншого.

Деякі з цих змін, ймовірно, також пов'язані з віковими особливостями способу життя або поведінковими факторами і не викликані біологічними чинниками, зазначив у прес-релізі провідний автор дослідження Майкл Снайдер.

Вівтар Стоунхенджу походить не з Уельсу, як раніш вважалося - нове дослідження15.08.24, 13:07

Ігор Тележніков

Здоров'я

Популярні

Новини по темі