stali-yisti-menshe-fruktiv-ta-kartopli-yak-zminilas-struktura-kharchuvannya-ukrayintsiv-na-karantini

Стали їсти менше фруктів та картоплі: як змінилась структура харчування українців на карантині

 • 40938 переглядiв

Деталі

Так, за даними Держстату, у 2020 році на одну особу на місяць приходилось 5,1 кг м’яса та м’ясних продуктів, тоді як у 2019 році цей показник становив 5 кг. Споживання молочних продуктів також скоротилось до 18,8 кг (за рік до того - 18,9 кг).

Споживання яєць не змінилось рік до року, показник залишився в середньому на рівні 20 штук на людину.

Українці також стали їсти менше риби: замість 1,4 кг у 2019 році, середній показник споживання за 9 місяців 2020 року становить 1,3 кг.

За даними Держстату, на 100 г зменшилось середнє вживання цукру – тепер 2,5 кг на місяць.

Суттєві зміни торкнулись споживання картоплі. Так, показник знизився з 6,2 кг до 5,9 кг на місяць. Крім того, споживання овочів знизилось з 9,3 кг до 9,2 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду - з 3,8 кг до 3,5 кг.

Споживання хліба і хлібопродуктів скоротилося з 8,1 кг до 8 кг у місяць на людину.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, за даними Держстатистики, населення в Україні на початок цього року сягало 41,588 млн осіб, скоротившись за 2020 рік на 314,1 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    США офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди

     • 17016 переглядiв