ssha-vvely-sanktsii-shchodo-dvokh-rosiiskykh-viiskovykh-yaki-chynyly-zvirstva-u-buchi

США ввели санкції щодо двох російських військових, які чинили звірства у Бучі

 • 4389 переглядiв

США запроваджують санкції щодо двох військовослужбовців зс рф - полковника азатбека омурбекова, а також єфрейтора данила фролкіна, які причетні до грубих порушень прав людини - позасудових убивств беззбройних українських мирних жителів. Про це повідомив Держдеп США, передає УНН.

Публічно оголошуючи про запровадження санкцій щодо омурбекова та фролкіна, Сполучені Штати підтверджують свою прихильність дотриманню прав людини, визнанню несправедливості, з якою стикаються жертви та постраждалі, та сприянню притягненню до відповідальності осіб, винних у порушенні прав людини.

- повідомив Державний департамент США.

Деталі

Санкції передбачають, що омурбеков, фролкін та їхні найближчі родичі позбавлені права на в'їзд до Сполучених Штатів Америки.

Повідомляється, що санкції щодо омурбекова, відомого також як "м'ясник із Бучі", запроваджуються у зв'язку з його участю в масштабному порушенні прав людини. Ідеться про позасудові страти беззбройних мирних українських громадян в окупованих населених пунктах Буча та Андріївка. Він очолював 64-ту окрему гвардійську окрему мотострілецьку бригаду, що контролювала Бучу та район під час окупації. Солдати з бригади омурбекова, як повідомляється, вбивали, били, розчленовували, спалювали мирних жителів і проводили імітацію їхньої страти.

Відомство нагадує, що вже після появи інформації про злочини бригади кремль виступив із заявою про те, що путін нагородив 64-ту окрему мотострілецьку бригаду, а міністерство оборони рф заохотило омурбекова.

Щодо данила фролкіна повідомляється, що він несе відповідальність за вбивство одного беззбройного мирного жителя Андріївки.

Повідомлення про причетність омурбекова і фролкіна до грубих порушень прав людини підтверджені незалежними розслідуваннями, які заслуговують на довіру, ідеться в повідомленні Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС представили 12-й пакет санкцій проти рф

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    До Києва прибув президент Євроради Шарль Мішель

     • 6088 переглядiв