ssha-viktoriya-sparts-zaklikaye-derzhdepartament-povernuti-svoyikh-diplomativ-v-ukrayinu

США: Вікторія Спарц закликає Держдепартамент повернути своїх дипломатів в Україну

 • 275951 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Член Конгресу Вікторія Спарц, перша українка в Конгресі США, закликає Держдепартамент повернути своїх дипломатів в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Спарц, республіканець з Індіани, у вівторок надіслав листа держсекретарю США Ентоні Блінкену, в якому говорилося, що США мають розглянути можливість передислокації американських дипломатів до Львова в Західній Україні, щоб забезпечити кращу координацію з Україною. Спарц вказав на дії Європейського Союзу, який повернув свій дипломатичний корпус до Києва.

Цитата

"Як найбільший постачальник військової та гуманітарної допомоги Україні, Сполучені Штати настав час піти за нашими європейськими союзниками", – написав Спарц.

США та інші країни евакуювали посольства та консульства з Києва за кілька днів до вторгнення оосії в Україну, перемістивши їх до західного міста Львова. Незабаром цих чиновників перевезли до Польщі, добираючись до Львова, і Державний департамент призупинив усі дипломатичні служби у Львові безпосередньо перед початком російського вторгнення.

Нагадаємо

Бельгія зараз готується до відкриття посольства Бельгії в столиці України Києві, після того як воно було закрито з міркувань безпеки в березні, повідомила міністр закордонних справ Софі Вільмес. Про це інформує The Brussels Times.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Після відмови Штайнмаєру Україна запрошує Шольца

     • 300441 переглядiв