ukenru
ssha-vidnovili-programu-priskorenoyi-deportatsiyi-simey-migrantiv-do-tsentralnoyi-ameriki

США відновили програму прискореної депортації сімей мігрантів до Центральної Америки

 • 18230 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. США відновили програму прискореної депортації сімей мігрантів, які нещодавно прибули на кордон США і Мексики, на тлі різкого збільшення кількості мігрантів на південному кордоні. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters та The Washington Post.

Деталі

Міністерство внутрішньої безпеки США заявило, що авіарейсами будуть перевозити сім'ї мігрантів до Гватемали, Гондурасу і Сальвадора, які не можуть бути негайно вислані відповідно до політики громадської охорони здоров'я, пов'язаної з коронавірусом, і які не мають законних підстав для перебування в країні.

"Ми ясно даємо зрозуміти, що ті, хто не має права залишатися в Сполучених Штатах, будуть негайно видворені", - йдеться в заяві.

Ця акція - перше видворення з США незаконних мігрантів за прискореною процедурою, яку виконують з часу вступу Джозефа Байдена на посаду президента країни. Спочатку його адміністрація призупинила цю практику, однак переглянула своє рішення через зростання кількості нелегалів, які намагаються перебратися в Техас, і спалаху заражень "Дельта" варіантом коронавірусу в цьому штаті, зазначає The Washington Post.

Як пише газета The Washington Post, 30 липня були виконані два депортаційні рейси зі штату Техас: перший літак вилетів до Гватемали, а другий - в Гондурас з проміжною зупинкою в Сальвадорі. В цілому за межі Сполучених Штатів в цей день були видворені 73 людини. В основному це дорослі несімейні люди, які мають негативний тест на коронавірус, уточнює видання.

У спекотні літні місяці кількість перетинів мігрантами кордону, зазвичай скорочується, але кількість арештів на південному кордоні США в червні зросло до найвищого рівня з квітня 2000 року. Очікується, що кількість в липні буде такою ж або ж навіть вищою, за словами двох співробітників прикордонної служби.

Додамо

Імміграція, і особливо прибуття осіб, які шукають притулку, на південний кордон США, було актуальною проблемою впродовж десятиліть. Багаторазові спроби реформувати закони США і створити шлях до громадянства для мільйонів іммігрантів, що живуть в країні нелегально, зазнали невдачі в Конгресі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада США знову почне приймати заяви від "мрійників"

Українські Національні Новини

Новини Світу