ssha-uklali-ugodi-z-bolgariyeyu-i-pivdennoyu-koreyeyu-pro-postachannya-155-mm-boyepripasiv-ukrayini-financial-times

США уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про постачання 155-мм боєприпасів Україні - Financial Times

 • 268514 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. США вже уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про постачання 155-мм боєприпасів Україні. Зараз адміністрація президента Джона Байдена веде переговори з Японією щодо доставок озброєння, повідомляє Financial Times із посиланням на офіційні особи, пише УНН.

Деталі

За даними видання, адміністрація президента США прагне збільшити постачання критично важливих для України боєприпасів для підтримки контрнаступу проти російських окупаційних сил.

За словами офіційних осіб, зусилля з надання зброї зосереджені на постачанні більшої кількості снарядів калібру 155 мм, що використовуються в гаубицях, які Україна розгортає вздовж лінії фронту. Йдеться про поставки від міжнародних союзників у короткостроковій перспективі і плани нарощування виробництва в США протягом наступних двох років.

США вже уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про постачання снарядів в Україну і ведуть переговори з Японією про те ж саме, зазначає Financial Times із посиланням на офіційні особи.

Цитата

"Ми активно працюємо над тим, щоб якнайшвидше налагодити виробничі лінії для 155-мм снарядів. Ми не хочемо втрачати жодного дня, і немає жодного інструменту, повноважень чи долара, який би ми віддали за те, щоб не мати змоги це зробити", - заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван.

Деталі

Зараз США також працюють над збільшенням поставок снарядів, маючи на меті виробляти до 90 тисяч снарядів на місяць до 2025 фінансового року, порівняно з 24 000 зараз і 14 000 на місяць до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

"Президент Байден заявив, що готовий підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - заявили в Раді національної безпеки США, зазначає Financial Times.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що Японія веде переговори про постачання артилерійських снарядів до США з метою поповнення запасів для українського контрнаступу. Токіо шукає шляхи допомоги Києву, попри обмеження власного законодавства на експорт зброї.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    США не заохочують Україну до атак по території росії - Кірбі

     • 518507 переглядiв