ssha-ta-indiya-zobovyazalis-gumanitarno-dopomagati-ukrayini

США та Індія зобов'язались гуманітарно допомагати Україні

 • 1081401 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді зобов’язуються продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні. Також обидві країни погодили важливість післявоєнної реконструкції України. Про це УНН повідомляє з посиланням на сайт Білого дому.

Цитата

"Президент Байден і прем’єр-міністр Моді висловили глибоку стурбованість конфліктом в Україні та оплакували його жахливі та трагічні гуманітарні наслідки", - йдеться в заяві лідерів.

Повідомляється, що лідери підкреслили серйозний і зростаючий вплив війни на глобальну економічну систему, включно з продовольчою, паливно-енергетичною безпекою та критично важливими ланцюжками поставок.

"Вони закликали докласти більше зусиль для пом'якшення наслідків війни, особливо в країнах, що розвиваються. Обидві країни також зобов’язуються продовжувати надавати гуманітарну допомогу народу України. Вони закликали поважати міжнародне право, принципи статуту ООН, територіальну цілісність і суверенітет. Обидві країни погодилися щодо важливості постконфліктної реконструкції України", - зазначається в заяві.

Доповнення

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником із питань національної безпеки Прем’єр-міністра Індії Аджитом Кумаром Довалом. Сторони зокрема обговорили українську формулу миру та ракетний терор росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США та Індія зобов'язались гуманітарно допомагати Україні

     • 1081401 переглядiв

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 223 тисячі

     • 904375 переглядiв