ssha-skhvalyly-prodazh-obladnannia-taivaniu-na-dollar300-mln-dlia-stabilnoi-roboty-zviazku

США схвалили продаж обладнання Тайваню на $300 млн для стабільної роботи зв'язку

 • 36164 переглядiв

Державний департамент США схвалив продаж на суму 300 мільйонів доларів для підтримки тактичних інформаційних систем Тайваню, спрямованих на сприяння регіональній стабільності та безпеці. Цей продаж зброї може посилити напруженість у відносинах між США і Китаєм.

Державний департамент США схвалив продаж обладнання на 300 мільйонів доларів для підтримки тактичних інформаційних систем Тайваню. Про це повідомив Пентагон, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що можлива угода відповідає інтересам національної безпеки США, а також сприятиме "підтримці політичної стабільності, військового балансу та економічного прогресу в регіоні".

Сполучені Штати зобов’язані за законом надати Тайваню, на який претендує Китай, засоби для самооборони. Водночас продаж зброї є частим джерелом напруги між Вашингтоном і Пекіном.

Доповнення

Демократично керований Тайвань скаржився на неодноразову військову діяльність Китаю поблизу острова протягом останніх чотирьох років, оскільки Пекін намагається відстоювати свої претензії на суверенітет.

Міністерство оборони Тайваню повідомило в суботу вранці, що за попередні 24 години воно виявило дев'ять китайських військових літаків, які перетинали чутливу середню лінію Тайванської протоки.

Тайванський пілот, завербований КНР, намагався викрасти військовий гвинтокрил Chinook 12.12.23, 14:45

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

     • 101013 переглядiв