ssha-roblyat-suvorishimi-umovi-bezvizovogo-rezhimu-dlya-ugorschini

США роблять суворішими умови безвізового режиму для Угорщини

 • 327441 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Сполучені Штати у вівторок ввели обмеження для власників угорських паспортів у межах своєї програми безвізового в'їзду, заявивши, що Будапешт не усунув уразливості в системі безпеки, які неодноразово згадувалися Вашингтоном, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У заяві посольства США у Будапешті йдеться, що термін дії, пропонований угорцям у межах Електронної системи авторизації подорожей (ESTA), буде негайно скорочено з двох років до одного року, і що в межах цієї програми будуть дозволені лише разові відвідування, а не багаторазові відвідування.

У період з 2011 по 2020 рік Угорщина надала громадянство приблизно одному мільйону людей, переважно етнічним угорцям, які проживають у сусідніх державах, «без адекватних заходів безпеки для перевірки їхньої особи», заявило посольство США.

Надання громадянства було політичним ходом прем'єр-міністра Віктора Орбана, який приніс йому голоси на виборах, пише видання.

Високопоставлений урядовець США заявив, що зміни не застосовуються до жодного з інших 39 учасників програми безвізового в'їзду і є "унікальними для Угорщини".

"Існує системна проблема, яка полягає в тому, що в період з 2011 по 2020 рік було видано сотні тисяч паспортів без дотримання вимог щодо перевірки особи", - сказав чиновник.

На питання, чи пов'язаний цей захід з іншими проблемами, що викликали тертя між урядами двох країн, чиновник сказав: "Сполучені Штати приділяють пильну увагу вибору Угорщини", додавши, однак, що цей крок не слід інтерпретувати як меседж щодо інших питань.

Чиновник сказав, що вразливі місця в системі безпеки в Угорщині були виявлені задовго до вторгнення росії до України.

Доповнення

Відносини між урядами двох країн останнім часом ускладнилися затримкою Будапештом парламентського голосування щодо вступу Швеції до НАТО та обмеженням прав ЛГБТК націоналістичним урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана, зазначає видання.

Обмеження було введено наступного дня після того, як правляча партія Орбана "Фідес" бойкотувала сесію парламенту, скликану опозиційними партіями для голосування щодо заявки Швеції на членство в НАТО. Голосування зрештою не відбулося.

Минулого року Швеція подала заявку на вступ до НАТО після вторгнення росії до України, але заперечення Туреччини та Угорщини затримали її.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Волині від ускладнень кашлюка померло немовля

     • 865652 переглядiв

    Бразилія підтвердила участь у саміті по Україні - ЗМІ

     • 410086 переглядiв