ukenru
ssha-poki-ne-budut-zaprovadzhuvati-zaboronu-na-poyizdki-cherez-noviy-variant-covid-19

США поки не будуть запроваджувати заборону на поїздки через новий варіант COVID-19

 • 22636 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Провідний офіційний представник США з інфекційних захворювань, лікар Ентоні Фаучі заявив у п'ятницю, що заборона на польоти з південної частини Африки можливо буде введена, але перш ніж це відбудеться, Сполучені Штати мають зібрати дані про новий варіант COVID-19. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами Фаучі, рішення про припинення польотів ще не ухвалене.

"Завжди є можливість зробити те, що зробила Велика Британія, а саме заблокувати поїздки з Південної Африки..., - сказав Фаучі в інтерв'ю. - Ми готові зробити все, що потрібно, щоб захистити американську громадськість. Але ми хочемо переконатися, що для цього є основа. Очевидно, що як тільки ми дізнаємося більше інформації, ми ухвалимо рішення".

Фаучі додав, що американські вчені обговорять з колегами з Південної Африки в п'ятницю новий варіант, названий B.1.1.529, який викликав занепокоєння щодо його передачі.

Наразі, новий варіант коронавірусу у Сполучених Штатах не зафіксовано.

Додамо

Світова влада з тривогою відреагувала на новий варіант, виявлений у Південній Африці. Європейський Союз та Велика Британія серед тих країн, що вже посилили прикордонний контроль, оскільки вчені намагаються з'ясувати, чи є нова мутація коронавірусу стійкою до вакцин.

Проте Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) застерігає від поспішних заходів, а Південна Африка заявила, що реакція Британії забороною на польоти "видалась поспішною".

Українські Національні Новини

Новини Світу