ssha-oholosyly-pro-novu-viiskovu-dopomohu-ukraini-u-rozmiri-175-milioniv-dolariv-blinken

США оголосили про нову військову допомогу Україні у розмірі 175 мільйонів доларів - Блінкен

 • 54067 переглядiв

США оголошують про новий пакет допомоги Україні в розмірі 175 млн доларів, включаючи засоби протиповітряної оборони, артилерію і протитанкове озброєння

Сполучені Штати сьогодні оголошують про новий пакет зброї та обладнання для підтримки народу України, який захищає свою країну та свою свободу від агресії Росії. Про це йдеться у заяві Державного секретаря США  Ентоні Блінкена, передає УНН.

Цей пакет... передбачає надання зброї та техніки на суму до 175 мільйонів доларів США за раніше запланованого скорочення. Можливості, надані в сьогоднішньому пакеті, включають боєприпаси протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, артилерійські боєприпаси, високошвидкісні протирадіаційні ракети, протитанкові ракети, боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для подолання перешкод, обладнання для захисту критично важливих об'єктів інфраструктури, запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання та транспорт 

- йдеться у заяві.

У Держдепі відзначили, що поки росія не припинить цю війну, Сполученим Штатам важливо продовжувати керувати коаліцією, яку побудували з понад 50 країнами, які твердо підтримують Україну.

"Якщо Конгрес не схвалить запит президента на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один із останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який ми можемо надати Україні. Допомога Україні в захисті від російської агресії та забезпеченні її майбутнього сприяє інтересам нашої національної безпеки та сприяє глобальній стабільності в усьому світі, і нам потрібно, щоб Конгрес діяв негайно", - йдеться у заяві Блінкена.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі