ssha-ne-buly-poperedzheni-pro-operatsiiu-v-kurskii-oblasti

США не були попереджені про операцію в Курській області

 • 101001 переглядiв

Білий дім підтвердив, що не знав про операцію в Курській області заздалегідь. США планують запитати Україну про деталі, але підтверджують право України на самозахист від російської агресії.

Речниця Білого дому Карін Жан Пʼєр підтвердила, що США не були попереджені про операцію в Курській області перед її проведенням. Однак адміністрація США планує звернутися до України для отримання детальної інформації про мету і характер прориву. Про це Жан Пʼєр  повідомила під час брифінгу у Білому домі, передає УНН.

Деталі

Жан Пʼєр відмовилася коментувати, чи використовує Україна американську зброю для цієї атаки, але підкреслила, що політика США щодо заборони ударів за межами кордону між Україною та РФ залишається незмінною.

Речниця також підкреслила право України захищатися від агресії Росії і підтвердила, що США продовжать підтримувати Україну в її зусиллях протистояти російській агресії.

"Треба пам’ятати, що в цьому регіоні [Курській області — ред.] є російські війська. Вони там знаходяться, атакують з цього регіону Україну. Не можна про це забувати", – каже посадовиця.

Вона також запевнила, що США продовжать підтримувати Україну, поки вона захищає себе від російських атак, і додала: "Українці вживатимуть дій в межах здорового глузду, щоб захистити себе від цих атак".

США: заяви Путіна про "провокацію" України в Курській області перебільшені08.08.24, 03:24

Популярні

Новини по темі

США не були попереджені про операцію в Курській області

 • 101001 переглядiв

NASA переносить політ SpaceX через проблеми з Boeing Starliner

 • 18233 переглядiв

У США жертвами урагану "Деббі" стали шестеро людей

 • 18697 переглядiв