ssha-khochut-zberegti-dialog-iz-kitayem-nezvazhayuchi-na-konflikt-iz-povitryanimi-kulyami

США хочуть зберегти діалог із Китаєм, незважаючи на конфлікт із повітряними кулями

 • 514804 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Сполучені Штати працюватимуть над підтримкою ліній зв'язку з Китаєм, незважаючи на розбіжності з приводу збиття кулі-шпигуна, заявила заступник Держсекретаря Венді Шерман. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Деталі

Сполучені Штати та Китай «ніколи не припиняли спілкуватися і намагатися зрозуміти один одного», незважаючи на скасування цього місяця візиту держсекретаря Ентоні Блінкена, заявила його заступник Венді Шерман.

"У нас є, і ми підтримуватимемо відкриті лінії зв'язку з КНР, щоб ми могли відповідально управляти конкуренцією між нашими країнами", - заявила Шерман.

«Ми не бачимо конфлікту із КНР. Ми віримо у здатність дипломатії запобігти прорахункам, які можуть призвести до конфлікту».

Однак вона заявила, що Сполучені Штати збережуть твердість щодо проблем з Китаєм, включаючи права людини в Гонконгу, Тибеті та Сіньцзяні, використання ним «економічного примусу» та його «загрожуючу поведінку» щодо Тайваню.

Шерман, відповідаючи на запитання, відмовилась повідомити, чи зустрінеться Блінкен з главою зовнішньої політики Китаю Ван І пізніше цього тижня, коли обидва візьмуть участь у Мюнхенській безпековій конференції.

Але вона вказала, що поїздку Блінкена до Китаю було відкладено, а не скасовано, сказавши: «Ми сподіваємося повернути її в розклад».

Що було раніше

Президент Джо Байден наказав збити повітряну кулю після того, як вона перетнула територію США, у тому числі над районами із секретними військовими об'єктами. Офіційні особи США заявили, що це була куля-розвідник.

Пекін наполягав на тому, що повітряна куля призначалася для спостереження за погодою і збилася зі шляху.

Напруженість різко зросла минулого року після візиту тодішнього спікера палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань, на який претендує Пекін, який провів у відповідь великі військові навчання.

Наступник Пелосі від Республіканської партії Кевін Маккарті заявив, що він також відвідає Тайвань, який Сполучені Штати підтримують за рахунок військових продажів, але не визнають.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський поговорив із президентом Азербайджану: деталі

     • 515538 переглядiв