sproba-pidkupu-kerivnitstva-nabu-i-sap-zavershene-dosudove-rozsliduvannya-schodo-dvokh-osib

Спроба підкупу керівництва НАБУ і САП: завершене досудове розслідування щодо двох осіб

 • 293264 переглядiв

КИЇВ.19 липня. УНН. Завершено розслідування за підозрою адвоката та ще однієї особи у підбурюванні до підкупу представників антикорупційних органів. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі, пише УНН.

Деталі

За інформацією, прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо підбурювання для надання неправомірної вигоди громадянина, який є обвинуваченим у корупційній справі, що розглядається у Вищому антикорупційному суді.

На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали для ознайомлення.

Цитата

«У 2020 році особи вперше звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів», — йдеться у повідомленні.

Деталі

Прикриваючись нібито зв’язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати особу сплатити понад 1,7 млн доларів США для позивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин.

У листопаді 2022 року їх було викрито на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів - 50 тис. дол. США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖХабар для НАБУ: підозрюваний ексдепутат Одеської облради Бабенко ходить по столичним ресторанам замість покарання

Згодом, у лютому 2023 року слідство встановило причетність до вчинення цього злочину ще однієї особи – адвоката, який називав себе помічником судді ВАКС та стверджував, що може вирішити питання у суді щодо виділення матеріалів у окреме провадження та укладення угоди з прокурором, показуючи при цьому нібито проекти відповідних документів.

Доповнення

Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст.190 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, НАБУ оголосило у розшук депутата Київради Трубіцина. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У білорусь заїхала вже шоста колона "вагнерівців"

     • 346043 переглядiв

    Який емодзі найпоширеніший у світі: дослідження

     • 400544 переглядiв