ukenru
spravu-savchenko-ta-rubana-napravili-do-verkhovnogo-sudu

Справу Савченко та Рубана направили до Верховного Суду

 • 7853 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та волонтера Володимира Рубана направлений до Верховного Суду. Про це повідомила прес-служба Київського апеляційного суду, передає УНН.

Як зазначили в прес-службі, 29 березня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом’янського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана задоволено частково, обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні направлений до Верховного Суду для визначення підсудності.

Постановляючи ухвалу, колегія суддів виходила з того, що Київський апеляційний суд не в праві вирішувати питання про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана з одного суду до іншого, оскільки, відповідно до обвинувального акту, кримінальні правопорушення вчинялись в межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів.

Нагадаємо, 26 березня Солом’янський районний суд Києва задовольнив заяву адвокатів про відвід суддів у справі народного депутата України Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці теракту. Справа була направлена в Київський апеляційний суд для призначення іншого суду, який розглядатиме її.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП