ukenru
spravi-maydanu-za-peresliduvannya-cherkaskikh-mitinguvalnikiv-suditimut-shistokh-ekspravookhorontsiv

Справи Майдану: за переслідування черкаських мітингувальників судитимуть шістьох експравоохоронців

 • 12714 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно шістьох експравоохоронців, яких підозрюють у переслідування черкаських мітингувальників. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Генеральної прокуратури України.

Цитата:

“Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міжрайонного прокурора Черкаської області, який на даний час є адвокатом, колишнього заступника начальника одного із міськвідділів ГУ МВС в Черкаські області та чотирьох колишніх слідчих цього відділу”, - йдеться у повідомленні.

Експравоохоронцям інкримінують незаконне притягнення завідомо невинних осіб до кримінальної відповідальності, поєднане з фальсифікацією; завідомо незаконне тримання під вартою, що спричинило тяжкі наслідки; незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій; складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів; втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 372, ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 28 ст. 340, ч. 1 ст. 28 ст. 340, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 343 КК України).

Доповнення

Розслідуванням встановлено, що в січні 2014 року слідчі, діючи за вказівкою свого керівника та у змові з прокурором, вдавшись до фальсифікації матеріалів кримінального провадження, безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито масові заворушення, захоплення будівель і споруд сімох завідомо невинних осіб, яких було незаконно затримано працівниками міліції в місті Черкаси. Також правоохоронці ініціювали їх арешти і обмежили особисту свободу, подавши до суду клопотання про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Кримінальне провадження стосовно судді, який безпідставно задоволив вказані клопотання та обрав потерпілим запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, вже скеровано до суду. 

Доповнення

Розслідування щодо 6 експравоохоронців у переслідуванні учасників протестів було завершене 9 грудня 2020 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП