spravi-maydanu-ekskerivnika-militsiyi-cherkaschini-suditimut-za-peresliduvannya-uchasnikiv-revolyutsiyi-gidnosti

Справи Майдану: екскерівника міліції Черкащини судитимуть за переслідування учасників Революції гідності

 • 856197 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Колишнього начальника Управління МВС України в Черкаській області за факт перевищення влади співробітниками міліції з використанням насильства, яке було в січні 2014 року в період Революції гідності. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Згідно з матеріалами слідства, під час мирних акцій протесту у січні 2014 року в місті Черкаси, цей колишній керівник обласної міліції організовував та керував насильницькими діями правоохоронців, а також незаконними затриманнями громадян з метою перешкоджання учасникам акцій. Працівники міліції застосовували фізичне насильство та спеціальні засоби, що призвело до тілесних ушкоджень та фізичного страждання для понад 50 постраждалих.

Крім того, з перевищенням своїх повноважень та використанням фізичного впливу, працівники міліції незаконно затримали 62 особи, яких потім доставили до органів внутрішніх справ. Там слідчі склали протоколи про їх затримання на підставі фальсифікованих документів, а разом з прокурорами незаконно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях. Незаконно арештовані громадяни були передані до суду за клопотаннями слідчих та прокурорів.

Через це, обвинувачений упродовж тривалого часу переховується від правоохоронних органів в рф та на непідконтрольній Україні території та знаходиться в міжнародному розшуку. Чоловіку судом було обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Важливо відзначити, що після початку повномасштабної агресії Російської Федерації проти України у травні 2022 року зазначена особа зайняла псевдопосаду "начальника поліції" у незаконному утворенні, так званому "Головному управлінні МВС РФ в Херсонській області", на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. За вчинені дії цей колишній керівник також був притягнутий до кримінальної відповідальності в іншому кримінальному провадженні.

Доповнення

Загалом за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконною протидією акціям протестів в м. Черкаси, було притягнуто до кримінальної відповідальності та передано до судів обвинувальні акти стосовно 41 особи, у тому числі 3 суддів, 6 прокурорів, 19 слідчих та 13 інших співробітників органів внутрішніх справ.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що колишнього підполковника міліції за організацію втечі «чорної роти» Беркуту, що були причетні до вбивств 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві, а також знищення їх зброї заочно засудили до 10 років ув’язнення з відшкодуванням вартості зброї на суму понад 677 тисяч грн. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі