spravi-maydanu-dvoye-obvinuvachenikh-eksberkutivtsiv-pislya-obminu-povernulis-do-kiyeva

Справи Майдану: двоє обвинувачених ексберкутівців після обміну повернулись до Києва

 • 30217 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Колишні співробітники спецпідрозділу “Беркут” Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, яких обвинувачують у розстрілах активістів на Майдані, повернулися до Києва, після їх обміну в рамках Нормандських домовленостей. Про це повідомив адвокат ексберкутівців Олексій Горошинський на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Колишні співробітники спецпідрозділу „Беркут“ Олександр Маринченко та Сергій Тамтура повернулися до Києва, після їх обміну в рамках Нормандських домовленостей”, — написав адвокат.

Крім того, Горошинський оприлюднив відкрите звернення ексберкутівців до Президента України, де зазначено, що вони й надалі будуть брати участь у судових засіданнях.

"Правда - це причина нашого повернення до Києва. Протягом п'яти років судовий процес був основним джерелом правди про Майдан і повинен продовжитися. Ми і надалі будемо приймати участь у судових засіданнях.

Нам нічого приховувати - ми не скоювали злочинів. Ми хочемо відновити чесне ім'я спецпідрозділу "Беркут". Ми хочемо, щоб по-справжньому винні у вбивствах правоохоронців і протестувальників були покарані", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 29 грудня, перед Новим роком відбулося звільнення утримуваних осіб з ОРДЛО. На підконтрольну Україні територію повернулось 76 утримуваних осіб. На обмін були заявлені і ексберкутівці. Суд відпустив їх з-під варти перед обміном. Учасник переговорів у ТКГ від України Валерія Лутковська заявила, що видача ексберкутівців була умовою Москви.

П’ятьох колишніх беркутівців - Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру, Олександра Марінченка та Олега Янішевського - обвинувачують у вбивствах та інших злочинах, що 20 лютого 2014 року призвели до загибелі 49 людей на вулиці Інститутській у центрі Києва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський запросив Папу Римського в Україну

     • 27358 переглядiв

    В Ірландії обирають парламент

     • 17288 переглядiв

    У Києві поїзд збив 17-річну дівчину

     • 22980 переглядiв