ukenru
sprava-schodo-vbivstva-tsivilnogo-v-ukrayini-okupantom-prokuror-rozpoviv-pro-obstavini-zlochinu

Справа щодо вбивства цивільного в Україні окупантом: прокурор розповів про обставини злочину

 • 149048 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Російський військовий Вадим Шишимарін обвинувачується в тому, що будучи командиром відділення Кантемирівської танкової дивізії у складі зс рф, 24 лютого незаконно вторгся в Україну та 28 лютого з автомата Калашникова вбив мирного жителя Сумщини, який нічим не загрожував йому, передає УНН.

Деталі

Сьогодні під час засідання прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк зачитав короткий зміст обвинувального акту у справі командира відділення військової частини 32010 4 танкова Кантемирівська дивізія московської області Шишимаріна.  Окупант визнав себе винним у вбивстві мирного жителя Сумщини та не відмовився давати показання.

Прокурор, зачитуючи обвинувальний акт, повідомив, що 28 лютого колона військовослужбовців зс рф, у якій був Шишимарін, була розбита поблизу села Камиші, що в Охтирському районі Сумської області.

Цитата

"У зв'язку з цим близько 15 військовослужбовців зс рф, що залишилися без транспортних засобів для пересування розділилися на декілька груп до однієї з яких увійшло п'ять військовослужбовців зс рф, а саме Шишимарін, Макєєв, Мальтісов, Калинін та Пуфаков", - сказав прокурор.

За його словами, тоді окупанти вирушили назад до російського кордону, поблизу смт Чупахівка вони побачили автомобіль сірого кольору марки Volkswagen Passat, яким керував мирний мешканець. Окупанти відкрили вогонь по автомобілю, водій відкрив передні двері та сховався. В результаті п'ятеро військових рф сіли в автомобіль.

"Після закінчення обстрілу автомобіля Volkswagen п'ять військовослужбовців рф разом зі своєю зброєю, а саме автоматами Калашникова, сіли в нього та розмістилися в наступній послідовності - за кермом знаходився Макєєв, праворуч від нього був Пуфаков, за водієм по заду сів Шишимарін, а праворуч від нього Мальтісов, в багажнику розмістився Калинін", - сказав Синюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор заявив, що докази у справі Шишимаріна можуть дослідити за 2 засідання

Так, окупанти вирушили в бік Чупахівки. На тротуарі вони побачили цивільного чоловіка, який йшов додому та говорив по телефону не створюючи жодної небезпеки військовослужбовцям рф.

"Хибно вважаючи, що Шеліпов (цивільний – ред.) має намір повідомити про їхнє місце знаходження Пуфаков надав вказівку Шишимаріну вбити вказану цивільну особу. Шишимарін виконуючи злочинну вказівку Пуфакова, перебуваючи на задньому сидінні автомобіля Volkswagen, який продовжував свій рух близько 10:55 28 лютого, усвідомлюючи, що Шеліпов є цивільною особою, не є озброєним, не створює йому загрози, діючи умисно здійснив близько 3-4 прицільних пострілів через відкрите заднє, ліве вікно автомобіля зі своєї особистої автоматичної зброї – автомата Калашникова у голову потерпілого Шеліпова…Причиною смерті Шеліпова стало вогнепальне поранення голови, яке привело до розтрощення кісток черепа. Після цього Макєєв, Шишимарін, Мальтісов, Калинін та Пуфаков продовжили рух на автомобілі", - розповів Синюк.

Прокурор зазначив, що далі вони зустріли автомобіль ВАЗ 2109 з мирним мешканцем за кермом, автомобіль відібрали. Потім окупанти зустріли бійців місцевої самооборони поблизу села Камиші. Пуфакова було вбито, інші сховалися й здалися полон.

Окрім того, прокурор повідомив, що слідство має речові докази, серед яких телефон потерпілого з якого він розмовляв під час його вбивства та п'ять автоматів, які використовували п'ять військовослужбовців російської федерації в той час, коли вони рухалися 28 лютого 2022 року в автомобілі в якому в цей час перебував Шишимарін та було здійснено постріл.

Доповнення

Солом'янський районний суд Києва відклав до 19 травня судове засідання у справі російського військового Вадима Шишимаріна.

Додамо

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що перший російський окупант постане перед судом за вбивство цивільного на Сумщині.

Слідство встановило, що 21-річний військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП