ukenru
sprava-ryukzakiv-litvin-otrimav-5-rokiv-umovno-i-zobovyazannya-vidshkoduvati-4-8-mln-grn

Литвин у "справі рюкзаків" отримав 5 років умовно і зобов'язання відшкодувати 4,8 млн грн

 • 14791 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Харківський суд на першому засіданні у справі “рюкзаків Авакова” затвердив угоду, яку уклав зі слідством єдиний підозрюваний, який залишився у цій справі, представник фірми-переможця тендеру на постачання наплічників для Нацгвардії Володимир Литвин, передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

За інформацією видання, угода передбачає визнання його винуватим за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України та частиною 4 статті 358 ККУ, призначення покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Також Литвин узяв на себе зобов’язання відшкодувати збитки 4 мільйони 845 тисяч гривень.

Рішення набуває чинності після закінчення апеляційного терміну 30 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд скасував арешт майна сина Авакова

Нагадаємо, 4 квітня 2018 року підозрюваним відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Пізніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив закриття кримінального провадження щодо сина чинного глави МВС Арсена Авакова — Олександра і його екс-заступника Сергія Чеботаря, фігурантів так званої “справи рюкзаків”.

Згодом у САП пояснили, що підставою для закриття кримінального провадження у так званій “справі рюкзаків” є відсутність доказів щодо обізнаності в якості виробів фігурантів справи — сина Міністра внутрішніх справ України та екс-заступника очільника МВС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП