sprava-knopkodavstva-za-shkarleta-do-dbr-viklikayut-chotirokh-nardepiv

Справа "кнопкодавства" за Шкарлета: до ДБР викликають чотирьох нардепів

 • 14154 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Державне бюро розслідувань викликає чотирьох народних депутатів від "Голосу" на допит у справі про можливе "кнопкодавство" під час голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета. Про це повідомив очільник парламентської фракції "Голос"Ярослав Железняк у Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"Отримали лист-запрошення в ДБР за фактом кнопкодавства за Шкарлета. Ну ок, зайдемо в гості", - написав Железняк, прикріпивши до повідомлення копію документа.

Деталі

У тексті оприлюдненого документа сказано, що на допит як свідків викликають народних депутатів Інну Совсун, Ярослава Железняка, Наталію Піпу, Ольгу Стефанишину.

Контекст

17 грудня 2020 року ВР призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. Після цього у фракції "Голос" заявили журналістам, що нардеп від ОПЗЖ, чия картка проголосувала за призначення Шкарлета, не був присутній у залі засідань протягом дня. 

Також раніше очільник фракції “Голос” Ярослав Железняк заявив, що у Верховній Раді зникло відео, на якому зафіксований факт неперсонального голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

В УДО відреагували на повідомлення щодо "зникнення відео з сесійної зали Верховної Ради України" під час голосування та нібито підтвердження зазначеного факту представниками УДО, зауваживши, що "відповідні заяви не відповідають дійсності та містять неправдиві й маніпулятивні відомості".

В Офісі Генпрокурора вказували, що правоохоронці розслідують повідомлення про факти “кнопкодавства” нардепів під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Кремлі відреагували на останні санкції ЄС та США

     • 23714 переглядiв

    Косюк розповів про нову бізнес-модель МХП

     • 52511 переглядiв

    Україна виходить з ще однієї угоди СНД

     • 15099 переглядiв