ukenru
sprava-chervinskoho-sud-zachynyvsia-vid-advokativ-i-pryimaie-rishennia-bez-provedennia-zasidannia-u-spravi

Справа Червінського: Суд зачинився від адвокатів і приймає рішення без проведення засідання у справі

 • 29075 переглядiв

Суд відмовився провести слухання і продовжити утримання під вартою колишнього в.о. командира Романа Червінського, що викликає занепокоєння щодо можливих незаконних дій з його арешту без суду і слідства.

Суд не провів сьогодні судового засідання по справі колишнього в.о. командира однієї з частин Сил спецоперацій Романа Червінського, й не продовжив йому  строк тримання під вартою. На думку адвокатів судді можуть спробувати арештувати підсудного без судового розгляду. Про це в фейсбуці повідомив адвокат військового Костянтин Глоба, передає УНН.

Деталі

Глоба зазначив, що є два варіанти  наступного розвитку подій.

За першим, прокурор візьме на себе відповідальність і винесе власноручно Постанову про продовження строку тримання під вартою Роману без судового засідання.

За другим можливим варіантом, судді без проведення судового засідання винесуть щось накшталт Ухвали, де на думку Глоби буде написано про продовження строку тримання під вартою.

В обох випадках, Вони будуть керуватися ч 5 ст 615 КПК України, але на думку захисту такі дії є не законними та передбачатимуть відповідну реакцію. Наразі судді зачинились у суді. Наш підзахисний також знаходиться у суді і грають у пінг понг прийняття відповідальності.

– написав адвокат.

Адвокат також зазначив, що суд сам відмовився розглядати справу і проводити судове засідання. Представники феміди посилались на повітряні тривоги, однак сторона захисту ці аргументи категорично відкинула.

Суд сам відмовився розглядати справу і проводити судове засідання! Ніщо не заважає суду наразі проводити його, навіть склад суду зараз із Романом знаходяться у суді! Повітряні тривоги відсутні! Я звернувся до суду з вимогою зараз розпочати судове засідання. При таких обставинах норми ст 615 кпк не можливо застосовувати!

– написав Глоба.

Українські розвідники впродовж першої половини тижня знищили 10 ворожих військових об’єктів18.04.24, 09:55 • [views_0]

Нагадаємо

На початку місяця Шевченківський районний суд продовжив тримання під вартою без права на заставу до 19 квітня колишньому в.о. командира однієї з частин Сил спецоперацій Червінському. Зазначалось. Що вперше у розгляді цієї справи суд прийняв не в угоду стороні обвинувачення. 

Контекст

СБУ затримала колишнього в.о. командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове". Його звинувачують у тому, що підсудний разом зі спільниками самовільно вирішили провести спецоперацію, щоб заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. Для цього вони вступили у перемовини з російськими пілотами, один з яких погодився перейти на бік України.

В результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу зс рф завдати ракетного обстрілу  по аеродроу "Канатове" на Кіровоградщині влітку 2022 року.

Однак Роман Червінський у коментарях ЗМІ стверджує, що ця операція була погоджена українськими спецслужбами.