spozhyvannia-elektryky-znyzhuietsia-na-tli-poteplinnia-ale-dosi-na-vysokomu-rivni-hrafikiv-vidkliuchen-ne-prohnozuietsia-ukrenerho

Споживання електрики знижується на тлі потепління, але досі на високому рівні, графіків відключень не прогнозується - Укренерго

 • 30840 переглядiв

Споживання електроенергії в Україні дещо знижується з потеплінням; на ТЕС та ТЕЦ проводяться ремонти енергоблоків, без планових графіків відключень.

В Україні сьогодні споживання електрики дещо знижується через потепління, але тримається на високому рівні. На ТЕС та ТЕЦ вийшло в ремонт по одному блоку. Водночас графіки відключень не вводилися та не прогнозуються. Про це повідомили у середу в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

"На вулиці тепліше, споживання дещо знижується. Загалом же рівень споживання залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому дуже важливо продовжувати споживати електроенергію ощадливо", - вказали у компанії.

Як повідомляється, на теплових електростанціях один блок включився після ремонту, один пішов в ремонт. Ще на одному блоці продовжено термін відновлювальних робіт. Також в аварійний ремонт вийшов один блок на теплоелектроцентралі.

Сонячні електростанції майже не виробляють електроенергію через хмарну погоду.

Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються

- повідомили в Укренерго.

Зазначається, що експорт електрики сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється в денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови. 

На ранок 12 грудня, як повідомляється, знеструмлено через негоду 247 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Київській та Харківській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 445 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Київській, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. 

Вранці дією захисту відключено високовольтну повітряну лінію в східному регіоні. Знеструмлень споживачів не було, причина відключення з’ясовується, повідомили у НЕК.

Нагадаємо

Сили оборони у ніч на 13 грудня знищили у небі над Україною усі 10 ракет, запущені російськими військами по балістичній траєкторії по Києву. 

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни за добу поранили ще одного жителя Донеччини

     • 32088 переглядiв