ukenru
spetssluzhbi-rf-namagalisya-zaverbuvati-zhitelku-kropivnitskogo

Спецслужби РФ намагалися завербувати жительку Кропивницького

 • 13941 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 4 травня. УНН. Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування спецслужбами Росії жительки Кропивницького. Про це повідомила прес-служба СБУ, передає УНН.

Правоохоронці встановили, що мешканка обласного центру поїхала в Донецьк, щоб відвідати своїх родичів. Коли вона прибула на непідконтрольну українській владі територію, її затримали співробітники ФСБ. Погрожуючи жінці та її близьким фізичною розправою, представники іноземної спецслужби спробували схилити громадянку України до таємної співпраці. Від неї вимагали регулярно звітувати про діяльність державної установи, у якій вона працює у Кропивницькому.

Повернувшись додому жінка одразу звернулася до СБУ і надала свідчення стосовно обставин її вербування та поставлених перед нею завдань.

Згідно зі ст. 111 КК України державна зрада карається позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років. Однак, враховуючи те, що громадянка України не виконала злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв’язок з ними, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові компанії вербують населення Донбасу для участі у бойових діях в Сирії – розвідка 

Нагадаємо, Федеральна служба РФ вербує українців, які відбувають покарання у тюрмах на території цієї країни, для участі у бойових діях на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП