ukenru
sologub-prograv-sud-proti-nbu-doganu-ne-skasuvali

Сологуб програв суд проти НБУ: догану не скасували

 • 13020 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Печерський районний суд Києва відмовив заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу у задоволенні позову до Національного банку про визнання незаконними та скасування рішень про застосування до нього Радою Національного банку дисциплінарних стягнень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ.

“18 січня 2021 року Печерський районний суд міста Києва під час свого засідання відмовив Дмитру Сологубу у задоволенні позову до Національного банку про визнання незаконними та скасування рішень про застосування до нього Радою Національного банку дисциплінарних стягнень”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що всебічно розглянувши позов та врахувавши правову позицію Національного банку, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову Дмитра Сологуба.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Дмитро Сологуб звернувся до суду з позовом до Національного банку про визнання незаконними та скасування рішень про застосування до нього Радою Національного банку дисциплінарних стягнень.

Так, 5 жовтня 2020 року Рада Національного банку оголосила догану та висловила недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Нацбанку Дмитру Сологубу.

Вони працювали ще у команді колишнього голови НБУ Якова Смолія, якого звільнили.

Українські Національні Новини

Політика