soiuznyky-baidena-za-kordonom-vvazhaiut-shcho-yomu-ne-varto-borotysia-za-peremohu-na-vyborakh-bloomberg

Союзники Байдена за кордоном вважають, що йому не варто боротися за перемогу на виборах - Bloomberg

 • 15165 переглядiв

Після дебатів у США між Дональдом Трампом та Джозефом Байдена у рамках передвиборчих перегонів, союзники чинного президента вважають, що йому варто поступитись. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg

Деталі

Bloomberg пише, що серед закордонних союзників Джо Байдена, вже з’являються голоси, які хочуть, щоб найстаріший американський президент відмовився від участі в виборах.

З посиланням на джерела видання пише, що європейські посадовці у приватних розмовах заявляють, що Байден повинен відступити заради того, хто має кращі шанси перемогти Трампа та зберегти єдність союзників щодо України та НАТО.

Існує занепокоєння щодо того, як Байден представить себе на саміті НАТО, який він має провести в США наступного тижня, де кожен його рух, жест і слово будуть ретельно розглядатися.

Один із офіційних представників G-7 на зустрічі в Італії сказав, що в кімнаті витала атмосфера занепокоєння навколо цього питання і що це було ризиком на виборах. Зустріч проходила за два тижні до передвиборчих дебатів між Байденом і Трампом.

Колишній посол США в НАТО Іво Даалдер вказав на момент у дебатах, який здебільшого залишився поза увагою в США, але викликав потрясіння у союзників: коли Байден запитав Трампа, чи буде він захищати країну-члена НАТО від путіна, Трамп у відповідь лише знизав плечима.

Це невтішна відповідь для країн, які протягом 75 років покладалися на зобов’язання Америки щодо їхньої безпеки як на основну безпеку

- сказав Іво Даалдер.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден визнав, що він погано виступив на дебатах. Він додав, що 90 хвилин на сцені не стирають того, що він робив за час свого президентства.

Байден думає, чи продовжувати участь у президентських перегонах - ЗМІ03.07.24, 18:58

Ірина Колеснік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В МХП розповіли про плани на вирощування нішевих культур

     • 19439 переглядiв