ukenru
slugi-narodu-na-fraktsiyi-rozglyanut-viklyuchennya-nardepa-dmitruka

“Слуги народу” на фракції розглянуть виключення нардепа Дмитрука

 • 26456 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. “Слуги народу” на засіданні фракції сьогодні розглянуть виключення народного депутата Артема Дмитрука. Інформацію журналісту УНН підтвердила заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Деталі

Речниця “Слуг народу” Юлія Палійчук у своєму Telegram-каналі повідомила, що засідання фракції відбудеться у КВЦ “Парковий” сьогодні, о 19:00.

На ньому народні депутати обговорять план роботи на поточний пленарний тиждень, а також деякі кадрові питання.

Окрім того, на засіданні фракції очікується: виступ новообраного голови партії “Слуга Народу”, представлення трьох обраних народних депутатів, які завтра складуть присягу та приєднаються до команди СН у Верховній Раді. А це:

  • Сергій Кострійчук, №140 виборчого списку, який стане депутатом замість Ірини Верещук;
  • Сергій Козир, який переміг на проміжних виборах на окрузі №184;
  • Віталій Войцехівський, обраний на окрузі №197.

Додамо

Розмови стосовно виключення Дмитрука з фракції почалися на початку листопада. Зокрема, колишній голова партії “Слуг” Олександр Корнієнко зазначав, що нардепу загрожує виключення через те, що “риторика, яку проводить Дмитрук, точно не "слуг народу", а тих партій, які названі іменами тих, хто в санкціях”.

Відповідна заява пролунала після того, як кілька тижнів тому Youtube-каналі Анатолія Шарія з’явилося інтерв'ю з Дмитруком, в якому той заявив про своє розчарування в "Слузі народу".

В той же час голова фракції Давид Арахамія наголошував, що Дмитрука можуть виключити з фракції за "неколегіальну поведінку". Арахамія вважає, що знайдеться достатньо голосів для цього рішення.

Зазначимо, що колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, анонсуючи створення власного міжфракційного об’єднання в Раді, повідомив, що до об’єднання увійде 25 нардепів. Серед перерахованих прізвищ пролунало прізвище Дмитрука.

Як стало відомо УНН, народні депутати "Слуга народу" на засіданні фракції сьогодні планують розглянути основні законопроекти цього тижня, зокрема законопроект про збалансованість бюджетних надходжень та представити нову очільницю партії.

Українські Національні Новини

Політика