slovatska-opozytsiia-planuie-aktsii-protestu-proty-krokiv-fitso-shchodo-poslablennia-antykoruptsiinykh-zakhodiv

Словацька опозиція планує акції протесту проти кроків Фіцо щодо послаблення антикорупційних заходів

 • 25614 переглядiв

Словацька опозиція планує нові акції протесту щонайменше у восьми містах проти уряду прем'єр-міністра Роберта Фіцо за спробу ліквідувати спеціальну прокуратуру та пом'якшити покарання за корупцію.

Словацька опозиція планує провести нові протести проти уряду нового прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який намагається ліквідувати спеціальну прокуратуру та зменшити покарання за корупцію, пише Euractiv, передає УНН.

Деталі

Протестувальники на чолі з опозицією планують провести протести щонайменше у восьми містах у вівторок, що ознаменує третій раунд антиурядових протестів після менш ніж 100 днів після парламентських виборів, які привели Фіцо та його новий уряд до влади.

Протести пов’язані з ліквідацією спеціальної прокуратури, яка здійснює нагляд за гучними корупційними справами, та намаганням уряду Фіцо зменшити покарання за корупцію та послабити захист викривачів.

"Ми продовжуватимемо посилювати тиск, оскільки це єдине, що розуміє Роберт Фіцо. Ми сповнені рішучості продовжувати, доки його уряд не відкличе "промафіозний пакет", - сказав Міхал Шимечка, голова провідної опозиційної партії.

Зазначається, що протестувальники також підписували петиції та листи проти запропонованих урядом змін до кримінального законодавства країни.

Раніше у Словаччині тисячі людей взяли участь у протестах у кількох містах. У Братиславі явка була найвищою, досягнувши позначки в 10-15 тисяч осіб. Протестувальники, розмахуючи прапорами Словаччини та Європейського Союзу, вигукували такі гасла, як: "Досить Фіцо!"

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо розкритикував комісара ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерса, який закликав Братиславу відмовитись від радикальних змін у кримінальному законодавстві.

Павло Башинський

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

ЄС значно відстає від кліматичної мети на 2030 рік

 • 18463 переглядiв

У "Дії" запускають можливість купівлі-продажу автівок

 • 48587 переглядiв