slidamy-andriia-shevchenka-napadnyk-zhyrony-artem-dovbyk-vrazhaie-yevropu-bombardyrskymy-dosiahnenniamy

Слідами Андрія Шевченка: нападник Жирони Артем Довбик вражає Європу бомбардирськими досягненнями

 • 21444 переглядiв

Український нападник Артем Довбик, граючи за "Жирону" в іспанській Ла-Лізі, перетинає позначку 16 забитих голів. Наразі він стає другим українцем після Андрія Шевченка, який забив більше 15 голів у топ-чемпіонатах світу.

Нападник збірної України Артем Довбик грає ключову роль в досягненні іспанською Жироною верхівки таблиці чемпіонату Іспанії з футболу. Забивши 16 голів, Довбик став другим українцем, який у топ-чемпіонатах світу забив понад 15 голів, передає УНН із посиланням на іспанське видання "Sport".

Давно в Україні не було нападника рівня Артема Довбика. Нападник "Жирони" зробив пізній футбольний вибух, але у свої 26 років він є одним з найпривабливіших гравців Європи, настільки, що очолив таблицю найкращих бомбардирів Ла Ліги.

– пише щоденна спортивна газета Іспанії.

"Жирона" здобула приємну перемогу над "Реал Бетіс", щоб закріпити свою позицію на третьому місці в лізі та мріяти про путівку в наступний розіграш Ліги чемпіонів. Перемога, в якій Артем Довбик був ключовим нападником, - продовжують іспанські спортивні ЗМІ.

Adidas припиняє продаж футболок збірної ФРН із номером 44, дизайн якого нагадує руни нацистів01.04.24, 17:23

Цього сезону 26-річний нападник забив 16 голів і віддав п'ять результативних передач у 28 матчах у чемпіонату Іспанії.

Огляд та результати 22 туру УПЛ: "Динамо" впевнено перемагає "Ворсклу", втім "Шахтар" зміцнює лідерство у таблиці01.04.24, 10:50

Нагадаємо, що колишній форвард збірної України Андрій Шевченко досяг рекорду, забивши 24 голи в межах серії А. У сезонах 1999/2000 та 2003/04, українець двічі ставав найкращим бомбардиром італійського чемпіонату.

Цікаво, що саме Шевченко був тим тренером збірної України, який дав Добвику можливість дебютувати за національну команду у віці 23 років.

"Усі заслуговують на цю перемогу - вболівальники, ЗСУ та збірна" - Ребров про вихід на Євро-202427.03.24, 09:15

Популярні

Новини по темі

Стрілянина в школі у Фінляндії: один підліток загинув

 • 25485 переглядiв