skladno-tse-nazvaty-priorytetnoiu-spravoiu-dlia-krainy-yaka-voiuie-nardep-pro-initsiatyvu-deiakykh-koleh-pereimenuvaty-brovary-na-brovari

Складно це назвати пріоритетною справою для країни, яка воює – нардеп про ініціативу деяких колег перейменувати Бровари на Броварі

 • 61992 переглядiв

Нардеп Георгій Мазурашу вважає, що зміна назви Броварів на Броварі не є пріоритетом під час війни. Він наголошує, що вирішальну роль у цьому питанні має відігравати думка жителів міста.

Ініціативу групи депутатів Верховної Ради щодо зміни назви міста Бровари на Броварі складно назвати пріоритетною справою для країни, яка вже третій рік відбиває повномасштабну російську агресію. Таку думку озвучив нардеп від "Слуги народу" Георгій Мазурашу в коментарі УНН.

Народний депутат переконаний, що вирішальну роль в питанні перейменування має відігравати саме думка жителів Броварів. І це не може бути прерогативою людей, які жодним чином не пов’язані з цим містом.

"Я лише пару років знімав житло у Броварах, тому, напевно, не маю морального права брати участь у вирішенні цього питання разом з мешканцями міста.

На мою думку, вирішальну роль мала би відіграти позиція більшості жителів Броварів. Є ж можливості офіційно опитати людей. І якщо більшість людей була б за перейменування, тоді інше питання.

Суто на слух, як на мене, Броварі сприймається гірше, ніж Бровари.

Щодо того, чи тепер на часі цим займатися - це точно складно назвати пріоритетною справою у воюючій країні",  - зазначив Мазурашу.

Радянщина з іншим політичним забарвленням – політолог про наміри деяких нардепів перейменувати Бровари29.07.24, 14:32

Нагадаємо

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала постанову про перейменування Броварів на Броварі.

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Додамо

Жителі Броварів та експерти дотримуються думки, що можливе перейменування на Броварі є сумнівним з точки зору доцільності, адже не має жодного відношення до декомунізації. І, що найголовніше, зміна назви міста потягне за собою додаткові фінансові витрати, а ці кошти краще спрямувати на ЗСУ.

Популярні

Новини по темі