sinhapur-ta-tsiurikh-nazvani-naidorozhchymy-mistamy-svitu-za-versiieiu-eiu

Сінгапур та Цюріх названі найдорожчими містами світу за версією EIU

 • 34375 переглядiв

Сінгапур і Цюріх очолили список найдорожчих міст світу за версією EIU на 2023 рік, за ними йдуть Женева, Нью-Йорк і Гонконг. Незважаючи на незначне зниження, глобальна криза вартості життя зберігається.

Сінгапур і Цюріх визнані найдорожчими для життя міста світу цьогоріч. За ними йдуть Женева, Нью-Йорк і Гонконг. Рейтинг у четвер 30 листопада, оприлюднили Economist Intelligence Unit (EIU). У виданні також  зазначили, що "глобальна криза вартості життя не закінчилась", передає УНН.

У середньому ціни зросли на 7,4% у річному обчисленні в національній валюті на понад 200 товарів і послуг, які зазвичай використовуються, що є падінням порівняно з рекордним зростанням на 8,1% минулого року, але все ще "значно вище, ніж тенденція 2017-2021 років

- йдеться у звіті.

Деталі

Сінгапур повернувся на вершину цього рейтингу вже вдев'яте за останні одинадцять років. Зокрема, місто-штат має найвищі у світі ціни на транспорт завдяки суворому державному контролю за номерами автомобілів. Крім того, це також одне з найдорожчих міст на одяг, продукти та алкоголь.

Зростання цін у Цюріху пов’язано із зміцненням швейцарського франка та високі ціни на продукти харчування, товари для дому та відпочинок.

Женева та Нью-Йорк розділили третє місце, Гонконг – п’яте, а Лос-Анджелес – шосте.

За даними видання, в Азії продовжує спостерігатися відносно нижче зростання цін у середньому порівняно з іншими регіонами.

Міста Китаю впали в рейтингу: чотири міста – Нанкін, Усі, Далянь і Пекін – опинилися в рейтингу найбільших змін цього року разом з Осакою та Токіо в Японії.

Додатково

Київ цьогоріч посів 132 місце в індексі вартості життя Economist Intelligence Unit. Українська столиця знову з'явилась у списку найдорожчих міст світу. В цьому рейтингу Києва не було після його виключення через російське вторгнення.

Тетяна Салганік

Економіка

Популярні

Новини по темі

Шторм у Криму: пошкоджено найвідоміший пам'ятник Херсонеса

 • 32597 переглядiв