silniy-zemletrus-na-pivdennomu-zakhodi-kitayu-zabrav-zhittya-21-lyudini

Сильний землетрус на південному заході Китаю забрав життя 21 людини

 • 256417 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Щонайменше 21 особа загинула внаслідок сильного землетрусу на південному заході Китаю в понеділок, повідомили державні ЗМІ. Сильні поштовхи пошкодили будинки та залишили деякі райони без електрики. Про це пише УНН.

Деталі

За даними Геологічної служби США, землетрус магнітудою 6,6 стався приблизно за 43 км на південний схід від міста Кандін у провінції Сичуань на глибині 10 км. У прилеглих районах було зафіксовано кілька підземних поштовхів. За даними Геологічної служби менший землетрус магнітудою 4,6 стався у східному Тибеті менш ніж за годину після початкового землетрусу.

За даними державної телекомпанії CCTV, чотирнадцять людей загинули в окрузі Шимянь провінції Сичуань, а семеро загинули у сусідньому окрузі Лудін.

Лінії зв'язку в районах, де проживає понад 10 000 осіб, було розірвано. Землетрус також вивів з ладу деякі електростанції в районах Гарзе та Яан.

За повідомленням CCTV, в епіцентр було відправлено сотні рятувальників. 

Додамо

Землетруси в Китаї досить часті, особливо на сейсмічно активному південному заході країни.

Землетрус магнітудою 8,0 у 2008 році в окрузі Веньчуань провінції Сичуань забрав життя десятків тисяч людей і завдав величезних збитків.

Щонайменше чотири особи загинули і десятки зазнали поранень внаслідок двох землетрусів на південному заході Китаю в червні.

У тому ж місяці неглибокий поштовх силою 6,1 бала вразив малонаселений район приблизно за 100 км на захід від Ченду. За ним через три хвилини стався другий землетрус магнітудою 4,5 в сусідньому окрузі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У прощальному повідомленні Борис Джонсон згадав Україну

     • 277447 переглядiв

    Польща замовить 48 гаубиць Krab майже на 800 млн доларів

     • 107962 переглядiв