silniy-zemletrus-magnitudoyu-6-4-stavsya-na-pivnochi-filippin-geologichna-sluzhba-ssha

Сильний землетрус магнітудою 6,4 стався на півночі Філіппін - Геологічна служба США

 • 247488 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Землетрус магнітудою 6,4 стався на півночі Філіппін пізно ввечері у вівторок, повідомила Геологічна служба США, а місцева влада попередила про потенційну шкоду, передає УНН.

Цитата

«Ми очікуємо тут пошкоджень», - повідомила журналістам сейсмолог Чарм Вільяміль після землетрусу, який стався близько 22:59 (14:59 за Грінвічем) неподалік гірського міста Долорес.

Деталі

Вона зауважила, що вплив на будівлі залежатиме від їхньої структурної цілісності, а також від характеристик землі, на якій вони були побудовані.

Землетрус, який стався на відносно невеликій глибині 15,2 км, відчувався навіть у столиці Манілі, більш ніж 330 км на південь.
Очевидці повідомили AFP, що «будинки тремтіли, тому люди вибігли на вулицю».

Lumindol? A 6.7 magnitude #earthquake aka Lindol, jolted the Philippines' Tineg, Abra Region and other parts of Northern Luzon on Tuesday evening as students left their boarding houses. Stay safe, everyone. pic.twitter.com/jfLaRTpndQ

— Libs of Vorz (@libsofvorz) October 25, 2022

Доповнення

У липні землетрус магнітудою 7,0 у тому ж районі спричинив зсуви та тріщини в землі в гірському районі, внаслідок чого, згідно з офіційними підрахунками, загинули 11 людей і кілька сотень отримали поранення.

Землетруси є повсякденним явищем на Філіппінах, розташованих уздовж тихоокеанського «вогняного кільця», дуги інтенсивної сейсмічної та вулканічної активності, що тягнеться від Японії через Південно-Східну Азію та через басейн Тихого океану.

Управління цивільної оборони країни регулярно проводить навчання, що імітують сценарії землетрусів уздовж активних ліній розломів.

У жовтні 2013 року на центральному острові Бохоль стався землетрус силою 7,1 бала, внаслідок якого загинуло понад 200 людей.

Цей потужний землетрус змінив ландшафт острова, і розрив землі підняв ділянку землі на висоту до трьох метрів, створивши кам'яну стіну над епіцентром.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся із Штайнмаєром: перші деталі

     • 202485 переглядiв