shvetsiia-pidtrymuie-rishennia-finliandii-shchodo-zakryttia-kordonu-z-rf

Швеція підтримує рішення Фінляндії щодо закриття кордону з рф

 • 21663 переглядiв

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон підтримує рішення Фінляндії щодо закриття кордону з рф

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон підтримав рішення Фінляндії закрити кілька пунктів пропуску на кордоні з рф на тлі напливу мігрантів, пише УНН з посиланням на Euractiv.

Ситуація на фінському кордоні організована росією і спрямована на розкол Заходу. Швеція рішуче підтримує заходи Фінляндії щодо захисту не лише фінського кордону, але й зовнішнього кордону ЄС

- сказав прем’єр Швеції Ульф Крістерссон.

Деталі

Фінляндія розглядає ситуацію на кордоні як "кризу національної безпеки", а перетин кордону мігрантами називають російською гібридною атакою, особливо через те, що російські війська активно штовхають мігрантів до різних пунктів пропуску на кордоні Фінляндії, пише видання.

Фінляндія вже закрила всі пункти пропуску на кордоні з росією, окрім одного. Це, за поточними даними, триватиме кілька тижнів.

"Ми розглядаємо це як питання національної безпеки. Це гібридна атака, і тому вона така серйозна для ЄС", - сказав прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, додавши, що його країна готова закрити останній пункт пропуску на кордоні у разі необхідності.

Додамо

Фінляндія очікує, що більше мігрантів прибудуть до її кордону через росію, і планує вжити подальших заходів, щоб зупинити їхній потік.

Нагадаємо

Фінляндія майже повністю закрила кордон з росією. 

Популярні

Новини по темі

Швеція підтримує рішення Фінляндії щодо закриття кордону з рф

 • 21663 переглядiв

Дружину Буданова отруїли важкими металами - ЗМІ

 • 24559 переглядiв

Середня зарплата в Україні впала на 3,3% за квартал

 • 24343 переглядiв