ukenru
sholts-poyasniv-svoyu-pozitsiyu-schodo-postachannya-ukrayini-tankiv

Шольц пояснив свою позицію щодо постачання в Україну танків

 • 184543 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю тижневику Der Spiegel пояснив свою позицію щодо постачання важкої зброї західного виробництва в Україну, пише УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Потрібно бути в змозі застосувати військову техніку без тривалої підготовки, без подальшої логістики, без (залучення - ред. DW) військових із наших країн", - сказав Шольц.

Це буде "найшвидше зі зброєю з колишніх радянських запасів, з якою українці добре знайомі", додав він.

Тож "не випадково, що кілька східноєвропейських партнерів НАТО зараз постачають таку зброю, і досі жоден союзник не постачав західних бойових танків", - пояснив Шольц.

"Ми можемо послідовно заповнити прогалини, що утворилися в результаті цих поставок від наших партнерів, заміною (на бойову техніку - ред. DW) з Німеччини, як це ми щойно обговорювали у випадку зі Словенією".

Деталі

Як зазначається напередодні в Берліні повідомили, що Німеччина планує поповнити танковий парк цієї балканської країни західними зразками озброєнь замість радянських танків Т-72, які Словенія готова передати Україні. Натомість словенська армія отримає від Німеччини БМП Marder та БТР Fuchs.

Шольц в інтерв'ю також згадав про вже зроблені поставки зброї Німеччиною для України.

"Ми поставили протитанкову зброю, зенітні ракети, боєприпаси, транспортні засоби та багато матеріалів із запасів Бундесверу", - сказав він.

Але тепер "можливості Бундесверу щодо постачання подальшої зброї зі свого арсеналу (...) значною мірою вичерпані", заявив Шольц.

"Однак те, що ще може бути надано, ми, безумовно, постачатимемо - протитанкову зброю, протитанкові міни та артилерійські боєприпаси".

Утім, наголосив очільник німецького уряду, Бундесвер повинен мати можливість "захистити територію Альянсу в будь-який час (...) Оскільки загроза території НАТО з боку Росії зберігається".

За словами канцлера, під час переговорів із німецькими промисловцями було складено список військового обладнання, що може бути швидко поставлене Україні. Це було обговорено з міністерством оборони України.

Як і раніше, йдеться про "оборонну зброю та міномети", сказав Шольц. "Ми платимо за ці поставки зброї. Загалом Німеччина виділяє два мільярди євро, значна частина яких піде безпосередньо на користь Україні", - додав політик.

Раніше

13 квітня керівна коаліція в Німеччині, що складається з Соціал-демократичної партії Німеччини" зелених " і Вільної демократичної партії домовилися про постачання в Україну важкої військової техніки на тлі війни Росії проти України.

ЗМІ повідомляли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц затримує остаточне рішення про надання Україні високоякісних танків для боротьби з росією, незважаючи на тиск з боку кількох інших вищих посадових осіб.

Українські Національні Новини

Політика