ukenru
sholts-poprosyv-hlavu-kytaiu-vplynuty-na-rf-shchob-putin-prypynyv-viinu

Шольц попросив главу Китаю вплинути на рф, щоб путін припинив війну

 • 17726 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попросив голову КНР Сі Цзіньпіна використати вплив Китаю на росію, щоб змусити путіна припинити війну в Україні та вивести російські війська.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попросив очільника Китаю Сі Цзіньпіня вплинути на росію, щоб російський диктатор володимир путін нарешті припинив війну проти України, передає УНН.

"Слово Китаю має вагу в росії. Тому я попросив президента Сі вплинути на росію, щоб путін нарешті припинив свою божевільну кампанію, вивів свої війська і поклав край цій жахливій війні", - написав Шольц у Х.

Також він повідомив, що Китай і Німеччина хочуть інтенсивно і позитивно координувати зусилля щодо сприяння проведенню конференції високого рівня у Швейцарії.

"Голова Сі і я дійшли єдиної думки: Китай і Німеччина хочуть інтенсивно і позитивно координувати зусилля зі сприяння проведенню конференції високого рівня у Швейцарії та майбутніх міжнародних мирних конференцій", - заявив Шольц.

Доповнення

Раніше  Шольц, який перебуває з офіційним візитом у Китаї, заявляв, що на зустрічі в Пекіні обговорить із главою Китаю Сі Цзіньпіном "справедливий мир" в Україні.

Анна Мурашко

Війна