sholts-planuie-pohovoryty-z-putinym-shchob-rozmorozyty-kontakty-zmi

Шольц планує поговорити з путіним, щоб "розморозити контакти" - ЗМІ

 • 2078 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц планує поговорити з президентом росії володимиром путіним, але не очікує результату. Він закликав путіна зробити крок до мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував перегори з російськи президентом володимиром путіним. Однак Шольц не очікує від них якогось результату, повідомляє DW, пише УНН

Деталі 

 Зазначається, що Шольц має намір поговорити з путіним, щоб "розморозити" контакт. 

Канцлер Німеччини сказав, що дата "передбачуваної" розмови з російським лідером поки що не призначена, і що він не очікує, що в результаті досягне будь-якої угоди з президентом рф.

Не можна діяти за принципом: "Я вип'ю з ним каву і в підсумку ми про щось домовимося", - зазначив Шольц.

За його словами, поки не схоже, щоб путін "був готовий взяти участь у чомусь". Німецький канцлер закликав Путіна зробити крок на шляху до мирного вирішення конфлікту і вивести війська з України.

Востаннє лідери ФРН  і росії розмовляли телефоном 2 грудня 2022 року. Шольц неодноразово говорив, що він принципово готовий до діалогу, але необхідна також ініціатива з боку путіна.

Доповнення

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав шість важливих сфер політики. На його думку — це наслідки судового рішення щодо клімату та фонду трансформації, дії проти нелегальної міграції, прискорення планування, зниження податку на електроенергію для компаній та солідарність з Ізраїлем та Україною. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українська авіація завдала 6 ударів по російських військах

     • 3227 переглядiв