shmyhal-zustrivsia-poslom-slovachchyny-zapevnyv-shcho-sanktsii-ukrainy-proty-rosiiskykh-kompanii-ne-stanovliat-zahrozy-enerhobezpetsi-krainy

Шмигаль зустрівся з послом Словаччини: запевнив, що санкції України проти російських компаній не становлять загрози енергобезпеці країни

 • 25393 переглядiв

Прем'єр-міністр України запевнив посла Словаччини, що санкції проти російських компаній не становлять загрози для Братислави. Шмигаль наголосив на готовності України до реалізації проєктів з посилення енергетичної безпеки з ЄС.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з новопризначеним посом Словаччини в Україні Павелом Віздала. Він наголосив, що санкції України проти російських компаній не становлять загрози енергетичній безпеці Братислави. Про це Шмигаль повідомив у Telegram, передає УНН.  

Запросив на зустріч новопризначеного посла Словаччини в Україні Павела Віздала. Ще раз наголосив, що санкції України проти російських компаній не становлять загрози енергетичній безпеці Словаччини

- написав Шмигаль. 

Він вказав, що Україна залишається надійним партнером і жодним чином не порушує угоду про Асоціацію з ЄС.

Водночас росія продовжує займатися енергетичним шантажем. "Будь-яка залежність від російської нафти, газу чи інших товарів — це величезний ризик абсолютно для всіх європейських країн",  - додав Шмигаль. 

Прем'єр вказав, що Україна разом із європейськими партнерами готова до реалізації проєктів, які посилять енергетичну безпеку України та ЄС.

Також триває робота над планом спільних консультацій Урядів України та Словаччини, які плануються на жовтень.

Доповнення 

Також Денис Шмигаль провів телефонну розмову з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом. Він вказав, що реакція Словаччини та Угорщини політизована, а Україна відкрита до співпраці. 

Популярні

Новини по темі